Petra Bařinová |

Raketový start Aritmy

SK Aritma Praha  -  FC ZVVZ Milevsko   5:1 (3:0)

4.kolo divize skupiny A    

Sobota 29.srpna 2015  

10:15h SK Aritma Praha


Pražský tým začal velmi aktivně, rychle si vybudoval třígólový náskok, na jehož zlikvidování byli Vzduchotechnici z Milevska krátcí...


Tři výhry ze čtyř zápasů. Aritma Praha potvrdila úspěšný vstup do sezóny pohodlným vítězstvím nad Milevskem, ke kterému jí pomohl výtečný start a tři slepené góly.

 V 8. minutě se jedna stovka přihlížejících diváků zaradovala poprvé, Martin Macek rozehrával standardní situaci a nikým netečovaný balón se dostal až do brány. O minutu později podnikla Aritma rychlou akci po pravé straně, kdy centroval Turbák a jeden z hostujících obránců nešťastně zahrál rukou. Následný pokutový kop proměnil Lukáš Hrabák. Prakticky hned po rozehrání se domácí dostali k míči, přesunuli hru na levou stranu a po Mackově centru se na zadní tyči nehlídaný Jiří Kabele trefil placírkou. Úvod z říše snů, od osmé do jedenácté minuty tři góly a Pražané vedli 3:0! I nadále měla Aritma více ze hry, držela míč na svých kopačkách a nepouštěla soupeře prakticky za polovinu. Někdy se však hnali domácí do útoku až moc, z čehož vzešla i první šance Milevska. Na velkém vápně Aritma ztratila balón, přišel rychlý protiútok hostů a samostatný nájezd, se kterým si skvěle poradil domácí gólman Štěpanovský. 

 Následně se hra vyrovnala, stále byl k vidění svižný fotbal. Ve 40. minutě navedl Macek balón, přešel přes hostujícího obránce, který ho ve vápně stáhl k zemi, a domácí dostali další možnost pokutového kopu. Tentokrát ale Hrabák zaváhal a nechal vyniknout brankáře Šmitmajera. Milevsku patřil samotný závěr poločasu, kdy se po pěkné kombinaci po pravé straně dostalo až k centru před bránu, nikdo na balón ale nedosáhl.

"Bůra" završil Macek

I vstup do druhého dějství patřil Aritmě. 47. minuta nabídla gól číslo čtyři, po akci středem hřiště dostal rozběhnutý Jiří Kabele balón, zasekl ho gólmanovi a se štěstím také dopravil až do sítě. Domácí začali hrát lehkovážně, zdálo se, že je po zápase. Milevští zjednodušili hru, začali praktikovat nakopávané míče a obránci domácích začali kupit chyby. Jednou propadl Turbák, podruhé Ksandr, ani jeden z úniků hostujících hráčů nicméně brankou neskončil - vždy se vyznamenal Štěpanovský v bráně.

 Nejkrásnější akce utkání gólem neskončila, po ose Kabele - Rybka - Hrabák - Turbák a centru z pravé strany nedosáhl na míč rybičku skákající Pánek. Hned z protiútoku se trefili hosté, další nakopnutý balón podcenil Turbák, Josef Knotek si zasekl balón a podél gólmana se trefil k tyči. Aritma pravidelně navštěvovala otevřenou obranu hostů, ale většinou si sama zkomplikovala situaci špatnou přihrávkou. Šanci si vytvořil Macek, ale netrefil bránu. Následně po Mackově pasu přehazoval Rybka brankáře, trefil však jen spojnici tyče a břevna. Ještě jednou se však dokázali modří prosadit. Martin Macek dostal krásnou přihrávku a levou nohou křížem přes celou bránu uzavřel skóre na 5:1. Zápas se poté víceméně dohrával.

Branky: 8. M. Macek , 9. L. Hrabák , 11. J. Kabele , 47. J. Kabele , 65. M. Macek - 60. J. Knotek

SK Aritma Praha: M. Štěpanovský - F. Turbák , O. Ksandr , O. Cheremisin , T. Modr - M. Macek , L. Hrabák , M. Ambrus , J. Kabele (74. T. Volek) - I. Pánek(58. P. Nehoda) , O. Rybka (84. P. Vávra)

FC ZVVZ Milevsk J.Šmitmajer - J.Alexa (46.M.Suchan) , O. Kosobud , P.Nohava , J.Barda (46. M. Málek) - F. Koutník , P.Komárek , J. Knotek (89. J.Svojše) , J. Michalec (80. J. Jelínek) - J. Peterka, J. Škarda

ŽK: 50. J. Kabele - 27. P. Komárek , 41. J. Škarda , 73. J. Michalec .

Hráči zápasu: M. Macek , M. Ambrus .


T. Kubr (Aritma)"Chtěl byl vyzdvihnout a pochválit kluky za výborný vstup do zápasu, na zápas jsme se připravovali a v jedenácté minutě vedli už 3:0. Víceméně se zápas už rozhodl. Pak jsme polevili a hráli nějaké zbytečnosti místo toho, abychom míč podrželi. Naši lehkovážnost naštěstí soupeř nepotrestal, podržel nás gólman. Jinak si ale myslím, že počet šancí a celkově hra z naší strany byla dobrá, výsledek odpovídá dění na hřišti. Pochvala pro kluky a víc těchto zápasů klidných pro trenéry"

www.fotbalunas.cz                                                  Autor: Jan Laluch 

Aritma TV

Utkání 2023/24

Soutěžní zápasy mužů a dorostů

Muži A | 24. kolo
Aritma PrahaTachov
Muži B | 24. kolo
ZlíchovAritma Praha
U19 | 24. kolo
Aritma PrahaFK Baník Souš
U17 | 24. kolo
Aritma PrahaFK Baník Souš

MLÁDEŽ 2023/24

Soutěžní zápasy žáků 

U15 | 24. kolo
Aritma PrahaFK Neratovice - Byškovice
U14 | 24. kolo
Aritma PrahaFK Neratovice - Byškovice
U13 | 24. kolo
FŠ LitvínovAritma Praha
U12 | 16. kolo
Dukla jižní MěstoAritma Praha