Roman Kunc |

SK Aritma Praha novým partnerským klubem

Partnerské kluby Sparty se rozšířily o nového člena. SK Aritma Praha se stala v pořadí osmým fotbalovým klubem, který propojil spolupráci na úrovni mládežnického fotbalu se značkou AC Sparta Praha.

Spolupráci jsme navázali 1. července 2022. Forma kooperace je založena na tom, že jednou týdně dojíždí trenér ze sparťanské akademie do partnerského klubu a pomáhá s řízením tréninkového procesu, správným rozvojem dětí a také zde dochází ke vzájemnému předávání zkušeností a získávání nové inspirace do práce s mládeží. Kromě toho má tento klub možnost se zúčastnit společných turnajů a akcí se Spartou.

„V první řadě musíme zmínit, že si velmi vážíme možnosti spolupracovat s tak slavným klubem. To že jsme byli osloveni Spartou Praha s nabídkou spolupráce vnímáme jako ocenění a uznání práce našich trenérů a celého klubu. Je to takové potvrzení, že naši práci děláme dobře,“ uvedl sportovní ředitel Aritmy Tomáš Kubr.

„Hlavní spolupráce bude zaměřena na výchovu těch nejmenších s tím, že trenéři ACS budou docházet do našeho klubu a budou asistovat na trénincích předpřípravkových kategorií. Naši trenéři tak budou moci sledovat a spolupracovat s kouči ACS v tréninkových jednotkách a vyměňovat si navzájem své názory a zkušenosti. Pro hráče bude hlavním přínosem možnost se fotbalově zlepšovat a motivací pro ně může být se i do slavného klubu jednou dostat. V neposlední řadě se naše mládežnická mužstva budou účastnit turnajů pořádaných Spartou, na kterých se naši fotbalisté budou potkávat s mužstvy, proti kterým by si jinak nejspíše nezahráli. Tato spolupráce nás díky výše uvedeným možnostem posune zase o něco výš,“ doplnil Kubr.

Projekt partnerských klubů navazuje na Sparťanské fotbalové školičky, které fungují ve více než sedmdesáti školkách po Praze. Malý předškoláci si v nich mohou vyzkoušet pravidelný trénink pod dozorem zkušených trenérů, včetně těch ze sparťanské akademie.

Díky partnerským klubům pak mohou děti z našich kroužků v mateřských školách nalézt návaznost právě v těchto strategicky rozmístěných klubech po Praze. Dojíždět mohou právě do toho, který je nejblíže místu jejich bydliště, což jim usnadní přístup k fotbalu. Odtud již pro nejtalentovanější hráče vede přímá cesta do akademie na Strahově.
„Jsme rádi, že jsme mohli rozšířit síť partnerských klubů zrovna o Aritmu. Tento tradiční klub z Prahy 6 je znám svou dobrou prací s mládežnickými týmy a velmi dobrým zázemím. Spolupráci cílíme především na pomoc s trénováním těch nejmenších dětí, a to formou působení našeho trenéra přímo v družstvu předpřípravky SK Aritma Praha. Dále pak chceme společně pořádat různé sportovní akce a více tak propojit oba kluby. V dětech bychom společně rádi budovali vztah ke sportu a trenérům jsme k dispozici pro dotazy týkající se sportovní přípravy dětí v návaznosti na naši koncepci,“ řekl k nově vzniklé spolupráci vedoucí trenér přípravkových kategorií Jaroslav Vavříček.

Hlavním koordinátorem kategorii U6 až U8 a zodpovědnou osobou za partnerské kluby je Jan Lanhaus. „Jsme moc rádi, že se se podařila navázat spolupráce s tak tradičním fotbalovým klubem z Prahy 6, který má ve svém kolektivu lidi, kteří na mě udělali po první schůzce skvělý dojem, především proto, že jsme si svým myšlením v práci s fotbalovou mládeží velmi podobní a máme stejnou představu o tom, kam by se tato práce a její cíle měly ubírat. Věřím, že vzájemnou spoluprací můžeme přispět ke zlepšení a rozvoji mládežnického fotbalu tím správným směrem. Jsem si jistý, že se Aritma stabilně začlení mezi naše partnerské kluby a budeme se těšit na vzájemnou spolupráci, ať už v tréninkovém procesu či na společných akcích, které nás čekají.“

Dalšími partnerskými kluby Sparty jsou SK Motorlet Praha, FC Tempo Praha, FK Admira Praha, SK Olympie Dolní Břežany, SK Modřany, FC Zličín a FK Loko Vltavín.

Zdroj: AC SPARTA PRAHA.

Aritma TV

Utkání 2023/24

Soutěžní zápasy mužů a dorostů

Muži A | 20. kolo
Aritma PrahaDomažlice
Muži B | 20. kolo
ŘeporyjeAritma Praha
U19 | 20. kolo
Aritma PrahaFŠ Litvínov
U17 | 20. kolo
Aritma PrahaFŠ Litvínov

MLÁDEŽ 2023/24

Soutěžní zápasy žáků 

U15 | 13. kolo
Aritma PrahaNebušice
U14 | 20. kolo
FK Baník SoušAritma Praha
U13 | 20. kolo
Viktoria ŽižkovAritma Praha
U12 | 20. kolo
Viktoria ŽižkovAritma Praha