Jan Brych |

Aritma se zúčastnila sportovního festivalu v ZŠ Na Dědině!

V sobotu 15. října se v základní škole Na Dědině konal pilotní ročník pohybového festivalu Sportovní den pro rodiče a děti. I přesto, že počasí nebylo úplně ideální, dorazilo na festival velké množství malých sportovců a sportovkyň. A k překvapení všech se do sportování podařilo zapojit i jejich rodiče.

Hlavní myšlenkou celé akce bylo nabídnout dětem z Prahy 6 možnost vyzkoušet si různá sportovní odvětví a třeba najít takový sport, který by děti dlouhodobě zaujal. Děti si tak mohly vyzkoušet ragbyový trénink, lukostřelbu, tenis, skateboarding, atletiku, fotbal a také různé pohybové hry. Svou účastí podpořili tento pilotní ročník festivalu trenéři z klubů Ragby Olymp Praha, SK Aritma Praha fotbal, trenér lukostřelby Michal Greguš a trenéři skateboardingu či tenisu.

Kromě sportovního programu bylo zvláště pro menší děti připraveno čtení pohádek. Rodiče si zase při sledování svých sportujících ratolestí mohli odpočinout u šálku dobré kávy, nebo si pochutnat na drobném občerstvení. V přátelské atmosféře se mezi rodiči rozvinula i debata o výchovných trendech, sportování doma nebo o pro děti vhodných kompenzačních cvičení, které zabraňují přetěžovaní svalů při jednostranné zátěži.

Hlavní organizátorkou festivalu byla Eva Štefková, která se jako aktivní rodič chopila příležitosti rozhýbat děti na Praze 6 a ukázat, že víkendové odpoledne může být naplněno zábavou, pohybem a sportem pro celou rodinu. Tato ušlechtilá myšlenka byla do puntíku naplněna. Závěr celého festivalu totiž ukončilo fotbalové utkání smíšených týmů dětí a rodičů, kdy v obou fotbalových brankách na pozici brankářů byly dokonce maminky.

Nezbývá než doufat, že podobných akcí na Praze 6 bude přibývat. Povedený pilotní ročník pohybového festivalu ukázal, že o tuto akci mají rodiče i jejich děti velký zájem. Již nyní se chystá další ročník, který se pro změnu bude konat na jaře. Šéftrenér přípravkových kategorií klubu SK Aritma Praha přislíbil pomoc při organizaci této akce. K letošnímu ročníku dodal:

„Hlavním cílem akcí tohoto typu je ukázat dětem, co největší množství sportů, tak aby si mohly vybrat, co je baví. Proto v příštím ročníku chceme oslovit další sportovní odvětví. Za fotbal a klub SK Aritma Praha můžu říct, že celá akce splnila nad míru moje očekávání. Dorazilo spoustu dětí, a co je nejdůležitější, bylo vidět spoustu radosti z pohybu!”

Aritma TV

Utkání 2023/24

Soutěžní zápasy mužů a dorostů

Muži A | 20. kolo
Aritma PrahaDomažlice
Muži B | 20. kolo
ŘeporyjeAritma Praha
U19 | 20. kolo
Aritma PrahaFŠ Litvínov
U17 | 20. kolo
Aritma PrahaFŠ Litvínov

MLÁDEŽ 2023/24

Soutěžní zápasy žáků 

U15 | 13. kolo
Aritma PrahaNebušice
U14 | 21. kolo
Viktoria ŽižkovAritma Praha
U13 | 20. kolo
Viktoria ŽižkovAritma Praha
U12 | 20. kolo
Viktoria ŽižkovAritma Praha