Roman Kunc | | Muži A

Aritma - Loko Vltavín 1:2 (1:1 )

Po zápase s třetiligovým Loko Vltavín poskytl rozhovor René Machálkovi trenér Aritmy Láďa Prošek

Odehráli jsme slušný zápas, těšilo kouče Aritmy po těsné porážce s třetiligovým soupeřem

Slušný výkon, kdy drželi se soupeřem ze třetí ligy krok, ale ve výsledku porážka 1:2. Fotbalisté Aritmy prohráli v sobotu přípravný zápas s Loko Vltavín. Po obědě si spravili chuť, nad Sázavou vyhráli 7:3. „Dočkali jsme se konečně výhry, ale pořád je to příprava. Už se těšíme, až přijdou mistráky,“ pohlíží Ladislav Prošek, trenér Aritmy, do několik měsíců vzdálené budoucnosti.

Řada trenérů tvrdí, že teď jde hlavně o to, aby se fotbalisté po nečekané pauze rozkoukali na hřišti a sehráli se. Vy ale zjevně faktor výsledků považujete i tady za důležitý, že?
Samozřejmě jsem prioritně rád, že se konečně hraje. Ta doba byla těžká. Kluci, my trenéři i další funkcionáře, cítili, jak jim fotbal chybí. Už se těšíme na mistráky. Jasně, je to daleko, ale každým dnem se to blíží. A co se týče výsledků? Vždycky je důležitý. Každý zápas vám něco ukáže. Ať hrají kluci ze širšího kádru, nebo základní sestava.

Duel s Vltavínem byl druhý v pořadí po koronavirové pauze. Co vám ukázal?
Dá se říct, že byl první, kde hrála základní sestava. V minulém utkání proti Vyšehradu B, které skončilo 1:1, hráli právě kluci ze širšího kádru. To jsme zahodili několik jasných šancí. Člověk už zvedal při tutovce z malého vápna ruce nad hlavu a nakonec z toho nic nebylo. Ale hrálo se v naší režii.

Proti Vltavínu už tedy byla sestava optimální?
Byla silnější. Ideální nebyla. Chyběl Glasnovič a taky dva kluci kvůli studijním povinnostem. I tak jsme ale v tomhle utkání dokázali být třetiligovému protivníkovi vyrovnaným soupeřem. Šance jsme měli my i Vltavín. Se silnější sestavou Vltavínu jsme uhráli do poločasu remízu 1:1. My jsme nestřídali, soupeř ano a po brejku nám dal rozhodující gól. Zase jsme si vytvořili šance, ale zase to tam nespadlo ani ze závarů. Uvědomuji si, že to byla příprava a Vltavín hodně střídal, ale byl to výkon, na kterém lze stavět.

Vltavín je z vyšší soutěže, kde navíc hraje tradičně ve špičce tabulky. To byl záměr, aby vás prověřil tak kvalitní celek?
Chtěl jsem, aby tahle konfrontace byla. Kluci na sobě během přestávky tvrdě pracovali. Vnímám to tak, že Aritma je velmi kvalitní divizní tým, a tak chceme do přípravy silné soupeře. Teď nás čeká Český Brod, špička divize, stejně tak Přeštice a 20. června tam bude pro áčko a rezervu dvojzápas s třetiligovou Admirou.

To jsou hodně náročné herní testy, nemáte obavu, že to výsledkově nemusí být ono?
Musím zopakovat, že právě takhle těžké soupeře jsem chtěl. Výkony nejsou špatné a věřím, že lepší výsledky přijdou. Samozřejmě, že chceme vyhrávat. Po Vltavínu jsme odpoledne zvítězili nad Sázavou 7:3, což potěší, ale až vyhrajeme nějaký mistrák, to bude ta výhra, kterou chceme a na kterou čekáme.

Trenér Vltavínu prozradil, že už zkouší hráče s výhledem do další sezony. Jak je na tom Aritma?
Také máme nějaké hráče na testech. Mladé fotbalisty i zkušenější. Co chci ale určitě říct: proti Vltavínu odehrál skvělý zápas Honza Štohanzl. Na něm při jeho zkušenostech vůbec není znát nějaká pauza.

Takže je to základní pilíř týmu směrem do příští sezony?
Určitě ano, ale je tam i Cseh, Stareček, kapitán Troníček a taky Pivrnec. To bude osa týmu. Ale pochvalu za to, jak přišli připravení a jak pracují, si zaslouží všichni kluci. Mají fotbal rádi, mají skvělou morálku. Po návratu po pauze jsme neměli jediný problém.

Aritma TV

Utkání 2023/24

Soutěžní zápasy mužů a dorostů

Muži A | 23. kolo
PříbramAritma Praha
Muži B | 23. kolo
Aritma PrahaPřední Kopanina
U19 | 23. kolo
MeteorAritma Praha
U17 | 23. kolo
MeteorAritma Praha

MLÁDEŽ 2023/24

Soutěžní zápasy žáků 

U15 | 23. kolo
Roudnice nad LabemAritma Praha
U14 | 23. kolo
Roudnice nad LabemAritma Praha
U13 | 23. kolo
Aritma PrahaFK Varnsdorf
U12 | 23. kolo
Aritma PrahaFK Varnsdorf